• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Wyspa przepisów.pl

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Galaretka z kwaśnego mleka

SPOSÓB WYKONANIA:

Mleko kwaśne                    2,5 szklanki

Śmietana                          50 g

Cukier Puder                     60 g

Cukier wanilinowy             10 g

Żelatyna                          10 g

Woda                              Do żelatyny

 

Żelatynę namoczyć, dodać gorącej wody, upłynnić w kąpieli wodnej. Mleko kwaśne i śmietanę rozmieszać trzepaczką, dodać cukier wanilinowy i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie rozmieszać. Galaretkę wyporcjować do kompotierek, pozostawić do zastygnięcia. Powierzchnię przybrać owocami. Sprawdzić wydajność. Porcja galaretki powinna ważyć 100 g (Na 5 porcji)

13 września 2019   Dodaj komentarz
Wyspa przepisów.pl  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Cookie-cat-2019 | Blogi