• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Wyspa przepisów.pl

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Ptysie z bitą śmietaną

SPOSÓB WYKONANIA:


Mąka pszenna             220 g

Margaryna                  100 g

jajka                          2 sztuki 

woda                          1,5 szklanki

sól                              do smaku

krem bita śmietanka    1000 g

cukier puder                100 g

 

Sporządzić ciasto parzone. Blachy posmarować tłuszczem, posypać mąką i formować okrągłe ptysie, upiec na złoty kolor. Zimne ptysie przekrajać, napełnić kremem bitą śmietanką, przykryć górną częścią, posypać cukrem pudrem.

Znalezione obrazy dla zapytania ptysie z bita smietana'

13 września 2019   Dodaj komentarz
Wyspa przepisów.pl  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Cookie-cat-2019 | Blogi