• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Wyspa przepisów.pl

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Suflet jabłkowy

SPOSÓB WYKONANIA:

 

Na 5 porcji

Jabłka kompotowe              720 g                                                                                                                      

Cukier                                 340 g

Kwas cytrynowy                   0,5 g

Białka                                   7 sztuk               

Masło                                   20 g

Skórka cytryny                    2 g

 

Jabłka umyć, upiec w piekarniku, przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać połowę cukru i lekko podsmażyć. Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem. Ubić pianę, utrwalić resztą cukru, dodać gorący przecier i lekko ubić, dodać kwas cytrynowy i skórkę cytrynową. Masę wyporcjować łyżką lub szprycą w kształcie piramidy, wstawić do gorącego piekarnika (180-200 stopni). Po wyrośnięciu sufetu i zrumienieniu się powierzchni wyjąć z piekarnika i natychmiast podawać na półmisku, na którym się zapiekał. Suflet stygnąc opada. Można zapiekać go jednoporcjowo.

Znalezione obrazy dla zapytania suflet jabłkowy

15 września 2019   Dodaj komentarz
Wyspa przepisów.pl  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Cookie-cat-2019 | Blogi