• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Wyspa przepisów.pl

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Krem Cytrynowy

SPOSÓB WYKONANIA:

 

Na 5 porcji

Cytryna (sok)        100 g

Żelatyna               10 g

Woda wrząca        1/4 szklanki

Jajka                    5 sztuk

Cukier puder        150 g

 

Dokładnie umyć cytryny, przekrajać na połowę, odkrajać 5 cienkich plasterków do dekoracji, z reszty wycisnąć sok, rozpuścić żelatynę. Żółtka utrzeć z cukrem, lekko podgrzać, dodać żelatynę i w dalszym ciągu ucierać. Białka ubić na pianę. Do utartych żółtek dodać sok z cytryny i pianę, delikatnie wymieszać. Porcjować do przygotowanych pucharków, przybrać plasterkami cytryny.

15 września 2019   Dodaj komentarz
Wyspa przepisów.pl  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Cookie-cat-2019 | Blogi